Víz Koalíció – csatlakozás

Mi is csatlakoztunk a Víz Koalícióhoz, mert fontosnak tartjuk – a nemrég napvilágot látott talajvíz mérési eredmények mellett azt is – hogy a klímaváltozást és felmelegedést figyelembe véve, a szabályozások módosításával és pályázati lehetőségekkel támogassák a környezetbarát vízmegtartó és újrahasznosító, karbonsemleges rendszerek kiépítését és használatát. Mindemellett nagyon fontos, hogy a vezetékekből érkező víz minősége is megfelelő legyen, hogy ne legyen káros a szervezetünkre és ne tegye tönkre a vízzel kapcsolatba kerülő berendezéseket se (pl.: bojler, vízforraló, vezetékek), hanem plusz energiaráfordítás nélkül is bátran ihasson belőle mindenki.

“A hazai ivóvízvezeték-hálózat 86%-a kockázatosnak minősül.

Magyarország állampolgáraiként kérjük, hogy a kormány gondoskodjon a minőségi víziközmű-szolgáltatások biztosításáról és annak költségeinek megtérítéséről.

A felújítások és rekonstrukciók az ágazat forráshiánya miatt elmaradnak. Következmény: az avulási folyamatok gyorsulása, szaporodó csőtörések, növekvő vízveszteségek. Az ivóvíz-szolgáltatás minősége kerül veszélybe.

Az ágazati probléma már felhasználói szinten is egyre gyakrabban érzékelhető.

A víz alapvető élelmiszerünk, az emberi élet szempontjából nélkülözhetetlen.”

A petíciót itt tudjátok aláírni:

https://szabad.ahang.hu/p/tisztavizet

A Víz Koalíció munkáját itt tudod követni:
https://www.facebook.com/vizkoalicio

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük