Van egy álmunk:

Szeretnénk minél több egészséges, helyi, idényjellegű, tápanyag dús élelmiszereket venni és enni. Szeretnénk támogatni a helyi termelőket, biztosítani, hogy tudjanak termelni és meg tudjanak élni. Szeretnék óvni a környezetünket, a rövidebb ellátási lánc kisebb CO2-kibocsátást és kevesebb csomagolóanyag-felhasználást jelent.

Végül, de nem utolsósorban, szeretnénk helyi községet építeni, hogy beszéljenek egymással az emberek, tudjanak egymásról, segítsék egymást, szervezzenek közös programokat, csere-beréljenek, stb.

Kitaláltuk, hogy mindezen célok érdekében indítanánk egy Gödi Kosár-Közösséget.

Ezekről beszélgettünk február 17-én a Különc Kávézó és Játékboltban, egy kis csapat lelkes érdeklődővel. Körbejártuk a jelenleg meglévő lehetőségeket, meghánytuk-vetettük ezeknek, illetve a Kosár Közösségnek előnyeit-kihívásait.

Végül elképzeltük, hogy milyen jövőt szeretnénk magunknak, gyerekeinknek, unokáinknak.

Az irány és szándék megvan. Már csak lelkes támogatókra, segítőkre van szükség!

Ha érdeklődsz a lehetőség iránt, gyere el a következő fórumunkra, amit február 25-én tartunk 16.00 órától a Zenit Általános Iskolában (Göd, Madách u. 40, 2132), ahol megtudhatod, hogy pontosan mi is a Kosár Közösség, mit szeretnénk megvalósítani –  veletek közösen.

Mert: Együtt könnyebb, együtt zöldebb!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük