Szerettük volna, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a helyi környezetvédelmi ügyekről és közösen átbeszélni ezeket szakértők segítségével, hogy eljutassuk ezeket a gondolatokat és igényeket a minket képvislő politikusokhoz.

Kérdőívet készítettünk és megszerveztük a ZÖM Lakossági Fórumot, ahol közösen fogalmaztuk meg a Gödi Zöld Önrendelkezési Minimum ajánlásait, annak érdekében, hogy elkötelezzük a képviselőket a környezetvédelmi értékek mellett és konkrét cselekvésre sarkalljuk őket.

🌳A visszajelzések és a lakossági fórum alapján csendet, zöld területeket, friss levegőt és közösségi összefogást várnak a képviselőktől a gödi lakosok, miközben az átláthatóság szinte alapkövetelményként merült fel minden problémakörben.
🤝Ezeket kéréseket 30 pontban foglaltuk össze és továbbitottuk az országgyűlési képviselő-jelölteknek és az önkormányzati képviselőknek.
👇A felmérésre eredményei, az elküldött levél, a címzettek listája és képviselők válaszai a fotógaléria alatt olvashatók.

 

A lakossági fórum résztvevőinek visszajelzéseit itt várjuk: https://forms.gle/P84HVmxoBYPfGqqt7

Már elküldtük a levelet az alább olvasható címzetteknek, de a véleményedet továbbra is szívesen olvassuk!

 

Lakossági fórum – Helyszín és időpont: Göd, Dunaparti Nyaralóházak 2022. március 5. 14:30

Szakértők: Simon Gergely (Greenpeace, regionális vegyianyag-szakértő), Csikai Mária (non-profit manager), Szabó-Miklós Rita (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Moderátor: Csonka Berta (Eb OVO, Önkényes Mérvadó)
Hangosítás és élő közvetítés: Érezd jól magad egyesület
Büfé kínálat: önkéntesek süteményei és a Gödi Piac (Nóra lekváriuma, Mr & Mrs Béry, Tecei ízek, Szorgos gazda, Sercli)
 

Köszönjünk annak a 153 embernek, aki kitöltötte az előzetes felmérésünket és különös köszönet annak az 51 résztvevőnek, akik személyesen is megosztották az ajánlásaikat, kérdéseiket és véleményüket velünk a lakossági fórumon!

 

Utoljára frissítve: 2022.04.29.

ZÖM beszámoló

Az emberek elsősorban csendet, zöld területeket, friss levegőt és közösségi összefogást várnak, miközben az átláthatóság szinte alapkövetelményként merült fel minden problémakör megoldásával kapcsolatban. Szeretnénk kiemelni néhány pontot, ami nem került bele a ZÖM-be, viszont mégis nagyon fontosak.

Read More »

A gödi Zöld Önrendelkezési Minimum

Mit tehetünk gödi lakosként, vagy éppen civil szervezetként azért, hogy városunk környezete élhető és egészséges legyen minden itt lakónak, ide költözőnek és ide látogatónak?

Read More »

Céljaink

Céljaink A Gödi ÖkoKlub környezettudatos mozgalom, amely  cselekedni akaró, jól informált és tudatos embereket összefogva képes lehet változást előidézni a háztartásokban, városunkban és tágabb környezetünkben.

Read More »