„SZÁRAZSÁG” GÖDÖN

A Gödi ÖkoKlub által 2022. szeptemberben meghirdetett “Zöld iskolakezdés verseny” nyertes, felső tagozatos osztályai komplex színházi nevelési előadáson vehettek részt 2023. május 15-én. A Pesti Magyar Színház a “Szárazság” című produkcióval látogatott el Gödre, ahol a fontos ökológiai kéréseket feszegető interaktív előadás a közönséget bevonva igazán nagy hatással volt a fiatalokra. Az izgalmas cselekménynek és a nagyszerű színészi játéknak köszönhetően mindenkit sikerült elvarázsolniuk, így amikor a nézők kaptak feladatot közös beszélgetés, szoboralkotás vagy épp installáció készítésének formájában, mindenki aktívan részt vett benne.

Méltó ajándék volt ez a nyertes osztályok számára, akik szeptembertől 10 héten át figyeltek rá, hogy környezetbarát módon közlekedjenek, csomagolásmentes enni- és innivalót vigyenek az iskolájukba vagy éppenséggel vegetáriánus/vegán uzsonnával készüljenek.

Ezúton is szeretettel gratulálunk a nyertes osztályoknak és osztályfőnökeiknek:

– Huzella Tivadar Általános Iskola 7. b (Szabó Ildikó)

– Gödi Németh László Általános Iskola 8. c (Bereginé Antal Csilla)

A gyerekek visszajelzései az előadásról:

„Nagyon jó a törtènet érdekes és izgalmas volt. A színészek aranyosak és közvetlenek voltak. Több ilyen előadás kellene! Köszönjük a Gödi Ökoklubnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt az előadàst!”

„ Az előadás nagyon jó volt, élveztem az egészet. Sok mindent eljátszottak a színészek és minket is kihívtak, bevontak a történetbe, hogy eljátszunk egy jelenetet.”

„ Nagyon tisztelem őket (a színészeket), hogy hármuknak sikerült eljátszaniuk egy ilyen darabot. Kicsit nyomasztó volt a téma, de sikerült felhívnia a figyelmet a környezettudatosságra. Tetszett, hogy előadás közben néha megálltak és, hogy a végén volt egy kis játék is. Tök jó csapatépítő volt.”

A pedagógusok visszajelzése:

„Az előadás nagyon érdekesnek bizonyult. Az interaktív jelenetek feldobták a darab hangulatát. A színészek jó munkát végeztek.”

(Ha tetszik a munkánk, szívesen várunk adományokat, amit hasonló programok megszervezésére tudunk majd költeni.)

Gödi ÖkoKlub Egyesület

16200230-10039409 (Magnet Bank)

Megjegyzés: adomány

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük