Együtt tudjuk! Együtt fogjuk! Együtt muszáj megtennünk!

Találkozás Jane Goodall-lal

Jane Goodall, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója, David Attenborough-val együtt világszerte ismert brit környezetvédő, az elmúlt napokban ismét Magyarországon járt.

A Gödi Ökoklub nevében mi is találkoztunk vele a pesthidegkúti Vörös-kőváron, az általa létrehozott Gyökerek és Hajtások (Roots and Shoots) program keretében, amihez a GÖK is csatlakozott.

A standokat már 9 óra körül elkezdték a csapatok felállítani, és a várakozási idő lehetőséget teremtett az ismerkedésre, beszélgetésre, a természetvédelmi védettséget élvező gyönyörű természeti környezet és a 2011-ben a haragossikló élőhely védelmi program keretében kialakított Jane Goodall Tanösvény felfedezésére.

Jane 12 óra után nem sokkal érkezett meg. Kecsesen átlépte a pódiumhoz kikészített sörpadot, majd kicsit hintázni kezdett az ingatag szerkezeten. A rendezvényt Kádár András, a magyarországi Jane Goodall Intézet igazgatója nyitotta meg, őt követte Vitályos Áron, az ELTE Tanító-és Óvónőképző Karának docense és Örsi Gergely 2. kerületi polgármester, majd Jane Goodall is szólt röviden a fiatalokhoz, megtanítva a közönséget a csimpánzok üdvözlő „beszédére” és hangsúlyozva, hogy az állatok is okos és érző lények, és hogy vigyáznunk kell rájuk.

Utána körbejárta a standokat, és mindenkinek jutott egy kis személyes beszélgetés.

Jó volt látni a sok lelkes fiatalt, bennünk pedig elindította az elhatározást, hogy minél több fiatalt igyekezzünk bevonni az Ökoklub tevékenységeibe, és erre pályázati forrást is keressünk.

Folyt. köv.! 😊

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük