Csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet hálózatához!

Egyesületünk 2021-ben csatlakozott a Jane Goodall Intézet természet- és környezetvédelmi hálózatához, a Roots & Shootshoz (Gyökerek és Hajtások).

A közel 100 országban működő program célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze,és lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Az intézet honlapján is fent vagyunk.

A mozgalomban tevékenykedő csoportok megoldásokat keresnek a természetet, az élővilágot veszélyeztető problémákra és igyekeznek segítséget nyújtani a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.A Roots & Shoots hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A kezdeményezés nyomán indított TACARE program a Tanganyika-tó partján és Gombé közelében élő emberek megélhetésére biztosít környezetkímélő lehetőségeket.
Magyarországon jelenleg 9 R&S csoport működik, tagjaik között nagy számban gyerekek és fiatalok tevékenykednek. A csoportoknak időről időre lehetőségük nyílik, hogy közös fórumon cseréljék ki tapasztalataikat és egymást ösztönözzék. Rendezvényeinkkel, eseményeinkkel a Roots & Shoots programon keresztül is szeretnénk minél több embert megszólítani, fenntartható életviteli megoldások választására sarkallni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük