Céljaink

A Gödi ÖkoKlub környezettudatos mozgalom, amely  cselekedni akaró, jól informált és tudatos embereket összefogva képes lehet változást előidézni a háztartásokban, városunkban és tágabb környezetünkben. Olyan közösséget szeretnénk létrehozni, amelynek tagjai foglalkozni szeretnének a jelenlegi ökológiai válsággal, készek megismerni és alkalmazni a lehetséges megoldásokat egy ökológiailag fenntartható életmód megvalósításának érdekében. A Gödön már meglévő hasonló kezdeményezéseket, szervezeteket összefogva, szakértői előadásokat szervezve, közös beszélgetéseket tartva gyarapítjuk az itt lakók tudását, és műhelymunkákkal támogatjuk az egyének és háztartások szokásainak környezettudatosabbá tételét. “Együtt könnyebb, együtt zöldebb,” közös erővel tisztább, élhetőbb, fenntarthatóbb várost formálunk.

 

Terveink Között szerepel:

  • közös fásítás
  • ingyenes, hasznos előadások szervezése öko témákban
  • rendszeres közösségi szemétszedés
  • helyi termékek népszerűsítésének és hozzáférhetőségének segítése bevásárlóközösség létrehozásával
  • rászorulók segítése a zöldülésben pl. LED égők, víztakarékos perlátorok és hőtükörfólia adományozása
  • fölösleges de még hasznos tárgyak csereberéjének megszervezése
  • a helyi kerékpáros és tömegközlekedés fejlődésének elősegítése
  • zöldítő workshopok szervezése (natúr kozmetikumok, tisztítószerek, közös befőzés stb.)
  • közösségi kert és közösségi komposztálás megszervezése
Ötlet rengeteg van, de a megvalósításhoz olyan közösséget szeretnénk teremteni, aminek tagjai készek tevőlegesen hozzájárulni a közös munkához.
 
Beszélgetés és játék a Váci Zöld Fesztiválon

A Váci Zöldfesztiválon jártunk

Ismerkedj meg önkéntes egyesületi tagjainkkal, játsz velünk a Tisztítsd meg a vizeinket! játékkal vagy pörgesd meg a szerencsekereket Beka ajándékokért. Készülünk még limonádéval, beporzó kvízzel és rovarhotel barkácsolással.
Szokás szerint találsz nálunk sok inforációs anyagot, de kölcsönözhetsz öko-könyveket vagy fogyasztásmérőt is akár.

Read More »

Zöld iskolakezdés verseny

Idén első alkalommal zöld iskolkezdés versenyt hirdettünk a gödi iskolák osztályai részére. A Németh László Iskola “öko”-címéhez méltóan már be is nevezte ÖSSZES osztályát a versenybe.

Read More »

CseppetSem program

A Mosoly ABC elé ( Göd, Göd, Alagút utca 12./6.) kihelyezett gyűjtőedényben korlátlan mennyiségben, szűretlenül, „cseppmentesen”- azaz zárt csomagolásban- adható le a háztartásokban keletkezett sütőolaj,  sütőzsiradék,  kókuszolaj,  pálmaolaj. Az összegyűjtött anyag 100%ban újrahasznosításra kerül: a zaccot biogázüzemben elektromos energia előállítására használják fel, míg a cseppfolyós anyagból biodízel alapanyag készül.

Read More »

Segítő Bankártya program

Egyesületünk is része a MagNet Bank társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezének, a Segítő Bankkártya programnak! Ennek keretében bárki, aki rendelkezik MagNetes bankkártyával, egyszerűen támogathat minket a bank pénzével, azaz neki nem kerül semmibe!

Read More »

Víz Koalíció – csatlakozás

Mi is csatlakoztunk a Víz Koalícióhoz, mert fontosnak tartjuk – a nemrég napvilágot látott talajvíz mérési eredmények mellett azt is – hogy a klímaváltozást és

Read More »