Céljaink

A Gödi ÖkoKlub környezettudatos mozgalom, amely  cselekedni akaró, jól informált és tudatos embereket összefogva képes lehet változást előidézni a háztartásokban, városunkban és tágabb környezetünkben. Olyan közösséget szeretnénk létrehozni, amelynek tagjai foglalkozni szeretnének a jelenlegi ökológiai válsággal, készek megismerni és alkalmazni a lehetséges megoldásokat egy ökológiailag fenntartható életmód megvalósításának érdekében. A Gödön már meglévő hasonló kezdeményezéseket, szervezeteket összefogva, szakértői előadásokat szervezve, közös beszélgetéseket tartva gyarapítjuk az itt lakók tudását, és műhelymunkákkal támogatjuk az egyének és háztartások szokásainak környezettudatosabbá tételét. “Együtt könnyebb, együtt zöldebb,” közös erővel tisztább, élhetőbb, fenntarthatóbb várost formálunk.

 

Terveink Között szerepel:

  • közös fásítás
  • ingyenes, hasznos előadások szervezése öko témákban
  • rendszeres közösségi szemétszedés
  • helyi termékek népszerűsítésének és hozzáférhetőségének segítése bevásárlóközösség létrehozásával
  • rászorulók segítése a zöldülésben pl. LED égők, víztakarékos perlátorok és hőtükörfólia adományozása
  • fölösleges de még hasznos tárgyak csereberéjének megszervezése
  • a helyi kerékpáros és tömegközlekedés fejlődésének elősegítése
  • zöldítő workshopok szervezése (natúr kozmetikumok, tisztítószerek, közös befőzés stb.)
  • közösségi kert és közösségi komposztálás megszervezése
Ötlet rengeteg van, de a megvalósításhoz olyan közösséget szeretnénk teremteni, aminek tagjai készek tevőlegesen hozzájárulni a közös munkához.
 

Álmok álmodói és megvalósítói

Van egy álmunk: Szeretnénk minél több egészséges, helyi, idényjellegű, tápanyag dús élelmiszereket venni és enni. Szeretnénk támogatni a helyi termelőket, biztosítani, hogy tudjanak termelni és

Read More »

Zöld(ülő) karácsony

Mint úgy általában, az élet legtöbb vonatkozásában, van egy elmélet, egy eszme, hogy hogyan szeretnénk élni, mit tartunk követendőnek, és van a valós élet. A

Read More »
Beszélgetés és játék a Váci Zöld Fesztiválon

A Váci Zöldfesztiválon jártunk

Ismerkedj meg önkéntes egyesületi tagjainkkal, játsz velünk a Tisztítsd meg a vizeinket! játékkal vagy pörgesd meg a szerencsekereket Beka ajándékokért. Készülünk még limonádéval, beporzó kvízzel és rovarhotel barkácsolással.
Szokás szerint találsz nálunk sok inforációs anyagot, de kölcsönözhetsz öko-könyveket vagy fogyasztásmérőt is akár.

Read More »