Céljaink

A Gödi ÖkoKlub környezettudatos mozgalom, amely  cselekedni akaró, jól informált és tudatos embereket összefogva képes lehet változást előidézni a háztartásokban, városunkban és tágabb környezetünkben. Olyan közösséget szeretnénk létrehozni, amelynek tagjai foglalkozni szeretnének a jelenlegi ökológiai válsággal, készek megismerni és alkalmazni a lehetséges megoldásokat egy ökológiailag fenntartható életmód megvalósításának érdekében. A Gödön már meglévő hasonló kezdeményezéseket, szervezeteket összefogva, szakértői előadásokat szervezve, közös beszélgetéseket tartva gyarapítjuk az itt lakók tudását, és műhelymunkákkal támogatjuk az egyének és háztartások szokásainak környezettudatosabbá tételét. “Együtt könnyebb, együtt zöldebb,” közös erővel tisztább, élhetőbb, fenntarthatóbb várost formálunk.

 

Terveink Között szerepel:

  • közös fásítás
  • ingyenes, hasznos előadások szervezése öko témákban
  • rendszeres közösségi szemétszedés
  • helyi termékek népszerűsítésének és hozzáférhetőségének segítése bevásárlóközösség létrehozásával
  • rászorulók segítése a zöldülésben pl. LED égők, víztakarékos perlátorok és hőtükörfólia adományozása
  • fölösleges de még hasznos tárgyak csereberéjének megszervezése
  • a helyi kerékpáros és tömegközlekedés fejlődésének elősegítése
  • zöldítő workshopok szervezése (natúr kozmetikumok, tisztítószerek, közös befőzés stb.)
  • közösségi kert és közösségi komposztálás megszervezése
Ötlet rengeteg van, de a megvalósításhoz olyan közösséget szeretnénk teremteni, aminek tagjai készek tevőlegesen hozzájárulni a közös munkához.
 

Befőttes-üveg börze

A lekvárfőzés időszaka hagyományosan a nyárhoz kötődik. Ilyenkor megjelennek szemünk előtt a hatalmas befőző üstök, a rengeteg, magozásra váró gyümölcs. Eljött az ideje, hogy szembenézzünk, mi a helyzet a befőttes-üveg fronton.

Read More »

„SZÁRAZSÁG” GÖDÖN

A “Zöld iskolakezdés verseny” nyertes, felső tagozatos osztályai komplex színházi nevelési előadáson vehettek részt 2023. május 15-én. A Pesti Magyar Színház a “Szárazság” című produkcióval látogatott el Gödre.

Read More »

JÓT S JÓL!

Önkormányzatok és helyi közösségek jó gyakorlatai 2023. június 23-25 között került sor Székesfehérváron a Környezet-és Természetvédő civil szervezetek háromnapos rendezvényére, amely pénteken egy szakmai konferenciával

Read More »

Visszacsaphat a bumeráng?

A Gödi Ökoklub nevében a fenti címmel hirdetett workshopon vettünk részt a Greendependent Intézet szervezésében egy nemzetközi kutatás keretében, amely során a 1,5 fokos életmódhoz

Read More »