„Többféleképpen is elérhető a 1.5 °C klímacél. A klímaváltozás megoldásainak áttekintése egy workshop keretében.

Azt ígérem, hogy közösen ki tudunk alakítani egy egységes, de többszempontú és nem teljeskörű (biodiverzitás, társadalmi hatások stb) nézőpontot és felállítunk egy fontossági sorrendet. Kiderülnek a lehetséges, illetve a látszólagos, de valójában hamis megoldások. Látni fogjuk a jelentős irányokat, amelyekbe az emberiségnek el kell mozdulnia. Visszanyerhetjük a reményt, hogy a feladat megoldható. Ráadásként kiderül majd, mennyi sorsot, emberéletet tudunk megváltoztatni jó irányban vagy megmenteni.” — Baranyák Zoltán településszintű energetikai fejlesztések kidolgozásával, energiahatékonysággal, energia alapú rendszerek tervezésével foglalkozik. Szakmájában és magánéletében is nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság, megújuló energiák.

 

Az EN-Roads globális szimulációs megoldás klíma nagykövete korábban az ELTÉ-n és a BME-n tartott klíma workshopot, jövő héten pedig Gödön próbálhatjátok ki segítségével ezt az interaktív és eredményközpontú szimulációt. Zoli végigkalauzol bennünket a klímaváltozás lehetséges megoldásait bemutató szimuláción.

Mi már kipróbáltuk és teljes mértékig lenyűgöző a végeredmény. Olyan összefüggésekre világít rá ez a játékos program, amiket komoly gazdasági vagy környezettudományos háttértudás nélkül is könnyedén beláthat az ember.

Kifejezetten ajánljuk azok számára, akik úgy érzik, hogy ők nem tehetnek semmit a klímaváltozás ellen és azoknak is, akik esetleg a klímaszorongás tüneteit vélik felfedezni magukon, mert ezen a workshopon reményt és válaszokat is kapunk. Azt is pontosan megmutatja a szimuláció, hogy mekkora és milyen hatással vannak az egyes lépések a klímaváltozás mértékére és következményeire.

Műhelymunka a gödi művház nagytermében november 12-én délután 5:30-tól.

Ha gondolod hozz magaddal laptopot, hogy Te is tudd használni a szimulációt!
 

Források:

https://www.climateinteractive.org/tools/en-roads/the-en-roads-climate-workshop/

https://en-roads.climateinteractive.org/scenario.html?v=21.10.0